Belföld

A Móra Kiadó újdonságai a téli könyvvásárra

A Móra Ferenc Könyvkiadó több mint húsz kötettel gazdagítja a téli könyvvásár ajánlatainak a sorát, a kiadványok között egyaránt szerepelnek a legkisebbeknek, a kisiskolásoknak, a tizenéveseknek, illetve a felnőtteknek szánt olvasmányok - mondták el a könyves műhely képviselői a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában sajtótájékoztatón, szerdán.

Balassa Anna főszerkesztő ismertetése szerint a klasszikusok közül ismét közreadták Arany László Szép magyar népmesék című gyűjteményét. A körtemuzsika című kötet pedig Móra Ferenc elbeszéléseiből, valamint meséiből nyújt válogatást. Mindkét könyvet Reich Károly illusztrációi díszítik.

A regék és mondák sorozat legújabb kötete a keleti szláv népek – az oroszok, az ukránok és a belaruszok – ősi hit- és hiedelemvilágába vezeti be az olvasókat. A legkisebbekre gondolva jelentette meg a kiadó a Vakond sorozat legújabb darabjaiként a Vakond télen, valamint a Vakond autója című köteteket. Először jelent meg Magyarországon a német könyvpiac egyik sikerkönyve, a Kistigris és Kismackó Panamában című Janosch-mesekötet. A Pöttyös-sorozatban G. Szabó Judit Ez mindennek a teteje! című munkáját adták ki, Sajdik Ferenc illusztrációival.

A kiadó által tavaly útjára indított, a tizenévesek érdeklődésére számot tartó Móra X Könyvek három kötettel – Andrea Cotti De csúf nevem van!, Alexa Hennig von Lange Micsoda mázlista vagyok!, illetve új kiadásban Christine Nöstlinger, Ilse Janda (14) című művével – bővült. A felnőttek figyelmébe ajánlják Camille Laurens Ha átölel az a másik… című munkáját, a Nők és ők sorozat újdonságaként.

A könyves műhely kiadványai közül két kötet is rangos szakmai elismerésben részesült az idén – erről Cs. Tóth János vezérigazgató szólt. Kiss Ottó Csillagszedő Márió című kötete nyerte el a Magyar Írószövetség az Év könyve 2002 díját a gyermek és ifjúsági irodalom kategóriában. Feuer Mária Sárkánymese című művének illusztrációiért a Francia Nemzetközi Irodalmi Intézet nemzetközi grafikai nagydíjjal jutalmazta Rényi Krisztinát – mondta. Az 53 éve alapított kiadó a tervek szerint az idén 120 kötetet jelentet meg mintegy 700 ezer példányban – ismertette Cs. Tóth János.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik