Belföld

Elhunyt Káró Tamás, a Monetáris Bizottság tagja

Elhunyt Káró Tamás, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagja, 71 éves korában érte a halál - közölte az MNB szerdán. A Magyar Nemzeti Bank Káró Tamást saját halottjának tekinti.

Mádl Ferenc köztársasági elnök 2001. szeptember 27-én nevezte ki Káró Tamást a Monetáris Tanács tagjává hatéves időtartamra. Káró Tamás 1932 novemberében született Magyarországon. Az ELTE-n 1955-ben szerzett diplomát, majd külföldi egyetemeken végezte tanulmányait, egyebek között a Sorbonne-on, Rotterdamban és New Yorkban.

Franciaországban bejegyzett független pénzügyi, bankügyi és közgazdasági tanácsadó 1973 szeptemberétől. Tevékenységét több alkalommal megszakította: 1990 és 1994 között tanácsadó volt a Miniszterelnöki Hivatalban, 2000 augusztusától a Magyar Köztársaság elnökének személyes tanácsadója.

1991 és 1992 között a PHARE-program pénzügyi adminisztrátora volt Brüsszelben. 1989 és 1990 között az Ehinger Bank pénzügyi és gazdasági tanácsadója, az amerikai tőzsdebefektetések specialistája. Több amerikai tőzsdecég eladásában asszisztált, részt vett kereskedelmi banki irodák megtervezésében és beindításában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik