Belföld

A világ legszebb autója – díjat kapott az Ignis

Formatervezési különdíjat kapott az Olaszországban megrendezett "A világ legszebb autója 2003" versenyen a Magyar Suzuki Rt. új modellje, az Ignis - mondta a társaság szóvivője.

“Az 1993-ban alapított díjról minden évben egy művészekből, építészekből és műkritikusokból álló nemzetközi zsűri dönt; ezúttal a 2003-ban piacra került 50 modell közül több kategóriában választották ki a legszebbeket” – mondta Tihanyi Tamás. A díjat 2004. március 5-én, a Milánói Triennálén adják át az esztergomi autógyár képviselőinek.


Hozzátette: a Suzuki Ignisnek újszerű és praktikus formatervezéséért kapta a különdíjat, továbbá azért, mert kiválóan ötvözi egy városi és családi autó, valamint egy terepjáró jellemzőit.


Esztergomban ez év áprilisában kezdődött meg a gyár harmadik – a Swiftet és a Wagon R+-t követő – új modelljének a gyártása, egy 20 milliárd forintos fejlesztés eredményeként. A hazai piacra való bevezetése kiválóan sikerült.


A modell iránti élénk kereslet miatt az addigi havi 1500 értékesítési számot szeptemberben 2000-re növelték. A gyárban – 60 milliárd forintos beruházás eredményeként – 2005-től egy másik új modell gyártásával együtt a jelenlegi 85 ezer helyett már mintegy 200 ezer gépkocsi készül évente. A Magyar Suzuki Rt. immár hatodik éve vezeti a személygépkocsik hazai értékesítési piacát.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik