Belföld

Nem interpellálhatott Szíjjártó kérdésében „Ügyvezető Ferenccel”

Kettős mérce alkalmazásával vádolta Szili Katalint Szijjártó Péter keddi budapesti sajtótájékoztatóján, annak kapcsán, hogy a parlament elnöke nem engedte meg a fideszes képviselőnek egyik interpellációja elmondását.

Miért mér kettős mércével Szili Katalin, az Országgyűlés szocialista elnöke? – tette fel a kérdést az ellenzéki honatya, aki Gyurcsány Ferenc sportminiszter korábbi ingatlanszerzései miatt kívánt hétfőn kérdést feltenni a kormányfőnek.

Szijjártó Péter kérdését úgy fogalmazta meg, hogy tagja lehet-e Medgyessy Péter kormányának “Ügyvezető Ferenc”, aki a batonőszödi kormányüdülő egyik ingatlanát jóval értéken alul lízingeli ki, aki az V. kerületben levő egykori miniszterelnöki hivatali ingatlant jóval áron alul kapja meg és később azt tőle az állam vissza is bérli.

A politikus hangsúlyozta, megfogalmazása arra rímel, ahogyan Világosi Gábor (SZDSZ) néhány héttel ezelőtt “Ügyvezető Jánossal” példálózva interpellálta a legfőbb ügyészt a Millenáris Kht. ügyében.

“Világosi Gábor elmondta ezt azt interpellációt, mert elmondhatta” – jelentette ki Szijjártó Péter. Utalt arra, hogy ennek kapcsán született egy ügyrendi bizottsági állásfoglalás, amely kimondja, hogy akár a megkérdezett feladatkörébe tartozó elvi kérdés is feltehető interpelláció formájában.

Érthető, hogy Gyurcsány Ferenc és Medgyessy Péter számára kínos a kérdés taglalása. “Azt viszont nem értjük, hogy miért mér kettős mércével a Ház elnök asszonya, miért teheti meg azt egy kormánypárti politikus, amit nem tehet meg egy fideszes képviselő” – mondta az ellenzéki politikus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik