Belföld

Hosszú idő óta először nőtt a vezetékesek száma

A bekapcsolt fővonalak száma szeptember végén hónapok óta először növekedést mutatott, és elérte a 3,61155 milliót - közölte a Hírközlési Felügyelet (HíF) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a fővonalszám emelkedése nem volt nagy, mivel az előző havi értékhez képest 1.700-zal, azaz 0,05 százalékkal több fővonalat kapcsoltak be. A Hírközlési Felügyelet információi szerint a növekedés a bevételt nem hozó fővonalak emelkedéséből adódik. A jelenleg használt definíció szerint a bekapcsolt fővonalak esetében figyelembe veszik, a bevételt nem hozó, vagyis az úgynevezett szolgálati és teszt vonalakat is.


A növekedésnek megfelelően a 100 lakosra jutó fővonalszám is emelkedett kis mértékben, 35,67-ról, 35,69-re. Az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama az előző havi 211,7 percről 229,2 percre emelkedett. A kezdeményezett hívások átlagos időtartama augusztusban, 2,88 perc hosszú volt, míg szeptemberben 2,87 perc: 2003 szeptemberében egy fővonalról átlagosan közel azonos ideig, de gyakrabban telefonáltak, mint az előző hónapban. A háztartások telefon ellátottságának aránya nem változott az egy hónappal korábbihoz képest, 72 százalék maradt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik