Belföld

Államtitoksértés a gyanú Bácskai ellen

A maffiaellenes központ állásából felfüggesztett vezetője, Bácsaki János ellen államtitoksértés miatt valószínűleg vádat emelnek - írja a Magyar Hírlap. A katonai ügyészség várhatóan megszünteti a bűnpártolás gyanújával indított eljárást Bácskai ellen.

A katonai ügyészség álláspontja szerint nem követett el bűnpártolást a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ állásából júliusban felfüggesztett vezetője, aki többször találkozott Ausztriában Kulcsár Attilával, a K&H Equities többmilliárdos sikkasztással gyanúsított volt álbrókerével Ausztriában.

Kedden viszont várhatóan vádat emelnek Bácskai ellen államtitoksértés miatt. Ugyanis államtitkot tartalmazó dokumentumokat találtak a tábornok otthoni íróasztalán egy házkutatás során. A törvény értelmében a szigorúan titkos iratot csak a széfben tarthatta volna a dandártábornok, aki akkor hagyta az asztalán a dokumentumokat, amikor egy ügyészségi meghallgatásra ment.

Bácskai János ellen hivatalból indult büntetőeljárás lehallgatott telefonbeszélgetései alapján július 18-án. Bácskait állásából a belügyminiszter függesztette fel nem sokkal ezután. Lamperth Mónika a tábornok felmentéséről lapunknak korábban úgy nyilatkozott írásban: Bácskai nem tájékoztatta őt ausztriai útjairól.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik