Belföld

20 millárd forintot spórolhatnak az autósok

Mintegy 20 milliárd forintot takaríthatnának meg a magyar autósok a Wallrisk Biztosítási Alkusz Kft. számításai szerint akkor, ha a 2004. évi kötelező gépjármű felelősség biztosításukat (gfb) annál a biztosítónál kötnék meg, amelyik számukra a legolcsóbb díjat kínálja - közölte a társaság az MTI-vel.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a gépjármű tulajdonosok a napokban kapják kézhez a biztosítótársaságok értesítéseit a jövő évben fizetendő díjaikról. A Wallrisk által üzemeltetett biztosítás.hu internetes portál adatai alapján jövőre a gépjármű tulajdonosok többsége jóval kedvezőbb díjra számíthat akkor, ha biztosítót vált az elkövetkező két hétben.


Az autósok érdeklődésére jellemző, hogy a portált a díjak megjelentetése óta eltelt tíz napban, több mint 48 ezer felhasználó kereste fel a kötelező díjának kiszámítására. A honlapon ugyanis megtalálható az összes biztosító összes gfb-ajánlata.


Jépjárműbiztosítás – FigyelőNet

 http://www.ebizt.hu/

A Wallrisk felmérése szerint az autósok által elvégzett ötvenezret meghaladó kötelező díjszámítás alapján 81 százalékuk talált a jelenleginél kedvezőbb díjat. Az éves megtakarítható összeg esetükben 15-20 ezer forint között volt. Magyarországon mintegy 2,5 millió gépjármű tulajdonos van, s tavaly 3-5 százalékuk váltott biztosítót.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik