Belföld

Nokia-kódokat törtek fel a hackerek

A világ legnagyobb mobiltelefon gyártója, a Nokia közölte, hogy szerdán hackerek törték fel az újonnan forgalomba került N-Gage játszós telefon másolásvédő kódját, ami lehetővé teszi, hogy a játékokat le lehet tölteni a hálóról.

A dolog alig egy hónappal az után történt, hogy a finn cég útjára bocsátotta nagy erőkkel beharangozott játszós telefonját, amellyel meg akarta vetni a lábát a hordozható játékok piacán. „Nagyon komolyan vesszük a dolgot, és agresszív programot indítunk, hogy megállítsuk azokat az embereket, akik e szerzői jogsértés mögött állnak”, fogalmazott Damian Stathonikos, a Nokia Mobile Phones szóvivője. A Nokiának nagy reményei vannak az N-Gage-dzsel, amelyől 2004 végéig 6-9 milliót készül eladni, hogy piaci részesedést ragadjon el a Nintendo Gameboy Advance eszközétől.


Az N-Gage bevételének tetemes része a külön forgalmazott játékokból származik, de a cégnél nem tartanak attól, hogy az illegális letöltések széles körben terjednének. „Egy átlagos fogyasztó erre nem képes, ehhez nagyon speciális szoftver eszközökre és speciális tudásra van szükség”, hangsúlyozta Stathonikos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik