Belföld

EU-rajzfilm – elkészült, drága volt, de nem láthatjuk

admin

2003. 11. 13. 08:04

Szeptember elején mutatták volna be, ám a nézők még most sem láthatják azt az Európai Unióról szóló ismeretterjesztő rajzfilmsorozatot, amelyért 174 millió forintot fizetett a külügyi és a belügyi tárca - értesült a Népszabadság. Arra senki nem tud válaszolni, hogy miért nem került képernyőre a sorozat.

A külügyi és a belügyi tárca februárban hirdetett gyorsított eljárást az uniót népszerűsítő sorozat elkészítésére. A tendert a Gát György vezette, az Oscar-díjas Rófusz Ferencet is soraiban tudó konzorcium nyerte el. Korábban már beharangozták a film premierjét, de a karaktereket tervező Rófusz Ferencet ért plágiumvádak miatt a bemutatót elhalasztották.

A külügyi tárcánál sikertelenül próbálta megtudni a lap, hogy képernyőre kerül-e a sorozat, illetve van-e bármilyen következménye a kiírás megszegésének. A pályázatot lebonyolító BM Beszerzési és Kereskedelmi Rt.-nél annyi derült ki, hogy az elkészült részeket a konzorcium leszállította, de ezek sugárzásával már nem a részvénytársaság, hanem a tárca foglalkozik.

A producer Gát György azt hangsúlyozza, hogy ők elkészítették a részeket. Szerinte a kiírás nem is tartalmazza a negyvennapos sugárzási határidőt, ám mikor ezt beolvastuk neki, annyit mondott: ez nem az ő feladata. Tájékoztatása szerint a Szerencsi fel! elnevezésű rajzfilm rajta kívülálló okok miatt nem kerül képernyőre, a részletekről azonban nem nyilatkozik. Szerinte heteken belül látható lesz a műsor.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.