Belföld

Eladták a Konzumbankot

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) megbízásából eljáró ÁPV Rt., valamint a Magyar Külkereskedelmi Bank (MKB) vezetői kedden aláírták a Konzumbank adásvételéről szóló szerződést.

A megállapodás értelmében az MKB összesen 10,8 milliárd forintért megvásárolja a 8,471 milliárd forintos saját tőkéjű Konzumbank 99,6 százalékos tulajdoni hányadát megtestesítő részvénycsomagot, valamint az 510 millió forintos saját tőkéjű Tüköry-Center Kft. 100 százalékos üzletrészét az MFB-től, illetve annak leányvállalatától, a Tőketárs Kft-től. Az adásvételhez még a PSZÁF és a Gazdasági Versenyhivatal engedélye szükséges.

A tranzakció várhatóan még 2003-ban lezárul. Mint László Csaba pénzügyminiszter elmondta, az árral, amely meghaladja a vagyonértékelésben meghatározott értéket, nagyon elégedettek. A két bank teljes integrációja várhatóan 2005 közepéig megvalósul – mondta Erdei Tamás, az MKB elnök-vezérigazgatója. Az MFB a vételárat az Európa Tőkebefektetési Program nem kamatozó forrásainak növelésére használja fel – mondta el az Econewsnak Erős János, az MFB vezérigazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik