Belföld

Baloldali kurátorok törvénysértőnek tartják Kondor kijelentéseit

A magát nem közszereplőnek tekintő rádióelnök a Jobbik Magyarországért tüntetésén való szerepvállalásával folytatta és kiteljesítette azon tevékenységét, amely "nyilvánvalóan törvénysértő és súlyosan veszélyezteti az általa vezetett intézmény pártatlan működését és függetlenségét" - véli a rádió kuratóriumi elnökségének négy kormánypárti tagja az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

Kondor Katalin “valótlanságokkal, hangulatkeltéssel teli beszédet mondott” a Magyar Televízió székháza előtt – írta a testületben a szocialista pártot képviselő Agárdi Péter, Ambrus György és Gellért Kis Gábor, valamint Szente Péter, a Szabad Demokraták Szövetségének delegáltja.

A Magyar Televízió nemrég megszüntetett Éjjeli menedék+1 című műsorának újbóli sugárzásáért tartott gyűlésen Kondor Katalin, aki a rendezők kérésére ment fel a pódiumra, arról beszélt: “nagyon rossz úgy nemzeti hőssé válni, hogy nem tettem érte semmit”.

“Nem szoktam politikai rendezvényeken részt venni” – jelentette ki, hozzátéve, sem rá, sem az általa vezetett intézményre nem foghatja senki, hogy bármelyik pártnak kedvezne.

A közleményt megfogalmazó kurátorok szerint “ha eddig bárkiben volt még jóindulatú remény a tekintetben, hogy Kondor Katalin alkalmas egy közintézmény vezetésére, a legutóbb történtek alapján végképp meggyőződhetett arról, hogy nem”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik