Belföld

13 százalék feletti hozam a Raiffeisen Ingatlan Alaptól

A 2002 októberében indult Raiffeisen Ingatlan Alap éves hozama elérte a 13,42 százalékot, indulása óta pedig a 13,99 százalékot - tette közzé a Raiffeisen Ingatlan Alap közleményében.

Az alap egy év alatt az induló 3 milliárd forintról 16 milliárd forintra növelte a kezelt vagyon nagyságát. Az alap októberben nem vásárolt ingatlant, így az átlagos ingatlanhányad 60,53 százalékra csökkent, 2 százalékkal volt alacsonyabb, mint szeptemberben volt. A hosszú távú cél a 80 százalékos ingatlanhányad tartása.

A portfólióban 20 százalékot képviselő likvid eszközökön belül a kezelő egy évnél rövidebb lejáratú állampapírt vásárolt októberben. Az ok az árfolyamzuhanás, a piaci hozamok drasztikus emelkedése: a kialakult hozamszinteket az alapkezelő jó beszállási pontnak tekintette.

A Raiffeisen Ingatlan Alap eszközeinek 23 százaléka irodapiaci befektetésben, 20 százaléka likvid eszközben áll, 20 százaléka vár befektetésre. A portfólióban 14 százalékkal szerepelnek vegyes hasznosítású ingatlanok, 15 százalékkal szolgáltató és kereskedelmi ingatlanok és 5 százalékkal kiskereskedelmi ingatlanok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik