Belföld

Terták Elemér lesz a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára

admin

2003. 11. 05. 11:24

December 15-től Terták Elemér tölti be a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkárának posztját. Terták Elemér 2002. december 1-én helyettes államtitkárként távozott a Pénzügyminisztériumból, hogy rövid kitérőt tegyen a magánszférában. (Terták Elemér Thuma Józsefet váltja a közigazgatási államtitkári poszton.)

Terták Elemér 1977 és 1982 között dolgozott első ízben a Pénzügyminisztériumban, a Nemzetközi Pénzügyek Főosztályán. 1982-től az Országos Tervhivatalban a Nemzetközi Együttműködési Főcsoportban, majd két évig a Külkereskedelmi Minisztériumban dolgozott.

1988-89-ben a Magyar Hitelbank Rt. ügyvezető igazgatója volt, innen ült át az Általános Vállalkozási Bank Rt. vezérigazgatói székébe, ahol az igazgatóság elnökének is megválasztották. 1990-től 1992-ig elnök-vezérigazgatóként irányította az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Rt.-t. Ezután ügyvezetői igazgatói posztot töltött be az Országos Betétbiztosítási Alapnál, majd 6 évig vezérigazgatóként és az igazgatóság alelnökeként vezette a Daewoo Bank (Magyarország) Rt.-t, hogy azután 2001-ben helyettes államtitkárként térjen vissza a Pénzügyminisztériumba.

Terták Elemér a Budapesti Közgazdaságtudományi egyetemen végzett 1978-ban. Doktori disszertációját ugyanitt védte meg 1996-ban.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Mérk, 2017. április 4.
Koncányi Zsoltné, a Nő az esély című program tanulója viszi a tisztálkodáshoz szükséges eszközöket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézményben Mérken 2017. április 4-én. Nő az esély címmel 7,5 milliárd forint keretösszegű pályázati program indult áprilisban mintegy kétezer, nagyrészt roma nő és pár férfi képzésének és foglalkoztatásának segítésére.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.