Belföld

FHB privatizáció: a CIB Bank még nem döntött a részvételről

A CIB Bank Rt. kinyilvánította érdeklődését az FHB Földhitel- és Jelzálogbank Rt. privatizációja iránt, de végleges álláspontját még nem alakította ki - mondta el Farkas Ádám, a CIB Bank vezérigazgatója a bank keddi sajtótájékoztatón.

Az FHB partnerbankját meglepte a magas maximumár. A CIB abban érdekelt, hogy a refinanszírozáshoz versenysemleges módon, változatlan feltételekkel továbbra is hozzáférjen – mondta Farkas Ádám. A CIB a lakossági piacon olyan célokat tűzött ki, amelyeket organikus fejlődéssel nehéz elérni. A CIB Bank továbbra is vizsgálja az akvizíciós lehetőségeket, s amíg nem jön egy megfelelő lehetőség, a fiókhálózat és a termékek fejlesztésével igyekszik növekedni – mondta el Karvalits Ferenc vezérigazgató. 


A Konzumbank Rt. információs pályázati csomagját megvásárolta ugyan a CIB Bank, de nem pályázott, mert úgy ítélte meg, az integrációs erőfeszítések nem lettek volna arányban a költségekkel, a fiókhálózatban nagy átfedések vannak, s szerintük a Konzumbank néhány hiteltermékének hosszú távú jövedelmezősége is kérdéses. A Postabank (Pb) Rt. esetében hisztérikus árversenyre számított a CIB, de az Erste Bank által megajánlott ár még az általuk feltételezett és túl magasnak tartott árszintet is meghaladta 25 százalékkal. A Pb integrációja emellett óriási erőfeszítéseket igényelt volna a banktól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik