Belföld

K&H-ügy: a Hír Tv vádalkuról értesült

Állítólag vádalku készül az ügyészség és a K&H Bank volt vezérigazgatója között a kisebb büntetés vagy a külföldre távozás reményében. Rejtő E. Tibort a rendőrség nem hallgathatta ki, amióta az ügyészség elszállíttatta - tudta meg a Magyar Hírlap.

A volt bankvezér kész megosztani a nyomozóhatósággal a sikkasztás általa ismert részleteit és összefüggéseit a kisebb büntetés vagy a külföldre távozás reményében – közölte a Hír Tv.

A csatorna információi szerint Rejtő arról is bizonyítékot szolgáltatna, hogy a politikai vezetők közül kiknek volt tudomása a tízmilliárdosnál is nagyobb károkozásról, és ennek kik voltak a haszonélvezői. Mindez, ha igaz, új megvilágításba helyezi Rejtő átszállítását a rendőrség Aradi utcai fogdájából a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetbe.

A több mint négy hete történt eset hiteles történetével még adós az ügyészség és a rendőrség is. A történtek után Lamperth Mónika belügyminiszter levélben kért magyarázatot a legfőbb ügyésztől, miért vonta ki az ügyészség a rendőrségi nyomozás alól a K&H Bank volt vezetőjét.

Polt Péter válaszában cáfolta a rendőrség állítását, miszerint nem tudtak Rejtő elszállításáról. A legfőbb ügyész arról számolt be, hogy előző nap tájékoztatta az ügyészség a rendőrséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik