Belföld

Ehető a klónozott hús – az elővigyázatosság nem árt

admin

2003. 10. 31. 12:44

A klónozott állatokból származó hús és tej egészséges és fogyasztható, legalábbis ez a jelentés került nyilvánosságra az FDA-tól, azaz az élelmiszerek és gyógyszerek forgalomba hozatalát engedélyező amerikai hivataltól.

A jelentés azt vetíti előre, hogy az Amerikai Egyesült Államokban esetlegesen mégis engedélyezik majd a klónozott állatok feldolgozásából származó élelmiszereket.

A vita hónapok óta tart az Egyesült Államokban is, és jócskán megosztja mind a politikusokat, mind a közvéleményt. Jóllehet, megszületőben van egy sajátos iparág, az, amely klónozott élelmiszereket gyárt, ám termékeiktől nagyon sokan berzenkednek.

A szivacsos agyvelőgyulladást hozzák fel példának, mondván, lám-lám évtized múltán derült fény arra is, hogy az állati hulladékból készült takarmány milyen súlyos, halálos betegséget okoz. Ki tudja hát, hogy a klónozott élelmiszerről mi derül ki, mondjuk 20 év múlva.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.