Belföld

Magyar Nemzet: fizetett voksolók Vas megyében

Négyezer forintot fizettek ki diákmunka-vállalóknak azért, hogy más nevével visszaélve Gál Angelikára, a Vas Megyei Közgyűlés MSZP-s képviselőjére voksoljanak a Fiatal Baloldal – Ifjú Szocialisták Vas megyei elnökválasztásán – állítja egy érintett bejelentése alapján a Magyar Nemzet.

Szalai Ferenc, a Vas megyei rendőrkapitányság szóvivője megerősítette a Magyar Nemzet információját, amely szerint magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás az ügyben.

A lap úgy tudja, Vas megyei, illetve szombathelyi szocialista politikusok arra próbáltak rávenni fiatalokat, hogy az általuk megnevezett elnökjelöltre szavazzanak mások nevében Kőszegen, a Fiatal Baloldal – Ifjú Szocialisták (Fibisz) alakuló ülésén.

Mindezért – a Magyar Nemzet birtokába került, közjegyzőnél hitelesített tanúvallomás szerint – négyezer forintot fizettek a szavazásra egyébként nem jogosult embereknek. Az utasítás az volt, hogy a lefizetett személyek Gál Angelikára voksoljanak, aki egyébként a Vas Megyei Közgyűlés MSZP-s képviselője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik