Belföld

Sikeresek volt a Malév őszi akciója, ezért újabbakat terveznek

A Malév kedvezményes, három napos őszi akciója keretében 2.500 utas váltott jegyet, ami 62 millió forint bevételt jelentett a társaságnak - közölte a Malév szerdán az MTI-vel. Kedvezményes jegyeket október 20-22. között lehetett váltani, a Malév 34 célállomására 25.000 forintért értékesítette a retúrjegyeket.

Az akcióban a légitársaság az utazási főszezonon kívüli időszakban fennmaradt helyeket kínálta fel. A legnagyobb volt a kereslet a párizsi járatok iránt, több mint 8 millió forintos bevétellel. A második, illetve harmadik legkeresettebb célállomás Madrid és Isztambul volt, a negyedik London. A légitársaság korábbi közlése szerint az őszit megelőző akcióban, mintegy 14 ezer utas élt a kedvezménnyel, a többletbevétel akkor megközelítette az 500 millió forintot.

A Malév szeptemberre az utasforgalom növekedéséről számolt be, s a korábbi becslések szerint az októberi növekedés elérheti a 20 százalékot is. A légitársaság több mint 17 százalékkal növelte utasainak számát szeptemberben, míg az európai átlag csupán 2,2 százalékos bővülést mutat a tavalyihoz képest. A Malév-járatok telítettsége 4 százalékkal emelkedett a tavalyi évhez képest.

Az utazási irodák repülőjegy értékesítési adatai alapján a Malév tavaly szeptemberi piaci részesedése 35,9 százalék volt, az egész évben pedig 32,8 százalékot tett ki. A légitársaság tervei szerint az idén a tavalyit meghaladó részesedést érnek el a hazai légiközlekedési piacon.

A közlemény hangsúlyozza: a kedvező adatok igazolják a Malév korábbinál agresszívabb értékesítési politikájának szükségességét, ezért kínáltak újabb akciókat az utazóknak októberben is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik