Belföld

Sikeres a K&H Bank – közölte a pénzintézet

A Kereskedelmi és Hitelbank (K&H) Rt. hathetes őszi betétgyűjtő akciója alatt közel 40 milliárd forint összegű új betétet kötöttek le a lakossági ügyfelek, így június végéhez képest a K&H Bank lekötött lakossági betétállománya közel 50 milliárd forinttal bővült - közölte a hitelintézet kedden.

A bank lakossági és kisvállalkozói betétállománya korábban publikált adatok szerint június végén 449 milliárd forint volt (10,7 százalékos piaci rész), ebből a lekötött lakossági betétek összege meghaladta a 210 milliárd forintot.

A hitelintézet a szeptember 1. és október között megtartott akciója során a két hónapra legalább 1 millió forintot lekötő ügyfelek évi 9,15 százalékos kamatot érhettek el. A bank a 100 ezer és az 1 millió forint közötti összeget elhelyezőknek is kedvező, évi 8,65 százalékos kamatot kínált. Az ügyfelek megbízásonként átlagosan több mint 1,8 millió forintot bíztak a hitelintézetre.

A K&H Bank azért is elégedett ezzel az eredménnyel, mert a sajtó az utóbbi hónapokban különösen sokat foglalkozott a bankkal az egyik leányvállalatánál feltárt bűncselekmény kapcsán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik