Belföld

Mennyi legyen a pelenka áfája?

A Fidesz esélyt lát arra, hogy a költségvetési törvényhez benyújtott módosító indítványai közül elfogadják azt, amely a pelenka áfáját öt százalékban határozná meg - közölte Selmeczi Gabriella (Fidesz) szerdai sajtótájékoztatóján.

A költségvetési előterjesztés szerint a pelenka áfáját nulláról 15 százalékra emelnék, a Fidesz viszont azt szeretné, ha a termék áfatartalma csak öt százalék lenne. Selmeczi Gabriella elmondta, hogy ha a Fidesz, javaslatát a parlamenti többség elfogadja, az 850 millió forintos kiesést jelent a büdzsé számára, ami szerinte nem jelentős tétel.

A képviselő azért lát esélyt a Fidesz indítványának többségi támogatására, mert mint mondta, a Fiatal Baloldal képviselői is hasonló tartalmú indítványt terjesztettek elő. Selmeczi Gabriella reményét fejezte ki, hogy a Fiatal Baloldal képviselői támogatni fogják a szavazás során a Fidesz indítványát.

A politikus a költségvetés szerdai általános vitáját értékelve sajnálatát fejezte ki, hogy azon sem Kökény Mihály egészségügyi miniszter, sem Vojnik Mária egészségügyi államtitkár nem vett részt. Csodálkozását fejezte ki amiatt is, hogy bár a költségvetés szerdai általános vitájában főként az egészségügyről esett szó, az egészségügyi bizottság szocialista elnöke erre a napra hívta össze a testületet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik