Belföld

Kulcsár “rendelései” és “szállításai” egy noteszben

A Figyelő betekinthetett a sikkasztással gyanúsított, jelenleg kiadatási őrizetben, illetve előzetes letartóztatásban lévő volt vezetők találkozóit rögzítő 2003-as naptárakba , amelyekről néhány héttel ezelőtt egy budapesti ügyvédi irodában készítettek hiteles másolatot.

Június 17-ére – a Pannonplast botrány kirobbanásának napjára – egy konferencia, másnapra az autószervíz szerepelt Kulcsár Attilának, a K&H Equities volt befektetési tanácsadójának naptárában, s a bejegyzések június 19-ével, felfüggesztésének napjával értek véget. Politikusokkal folytatott, esetenként bizalmas találkozókra utaló bejegyzések is felfedezhetők Kulcsár határidőnaplójában.

A Figyelő értesülései szerint a dokumentumokat már a rendőrség és az ügyészség is kézhez kapta. A naptárakban néhány olyan – esti időpontban, lakáson lefolytatott – találkozó is felfedezhető, amelyek bizalmas kapcsolatot jeleznek egyes döntéshozókkal.

Kulcsár brókercégi feladata mellett a bank önkormányzati és EU kapcsolatokért megbízott ügyvezetője volt, és felelt az ország vezető politikai személyiségeivel való kapcsolattartásért is. A befektetési tanácsadó naptárában rejtélyes bejegyzéseket használt: januártól az év végéig minden páratlan héten csütörtökön felváltva szerepel a „rendelés” és a „kiszállítás” szó, előző napon pedig esetenként a „fragile”, magyarul törékeny kifejezés. Az ügy további részleteit a Figyelő csütörtöki cikke tartalmazza.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik