Belföld

A Fidesz reagálása Gyurcsány “árnyékállam építési” vádjaira

Az emberek arra várnak, hogy Gyurcsány Ferenc az árnyékgazdaságról szolgáltasson információkat, azokról a sötét gazdasági ügyekről amelyek az ő múltját terhelik - nyilatkozta az MTI-nek szerdán Gyürk András (Fidesz) annak kapcsán, hogy a sportminiszter árnyékállam kiépítésével vádolta a Fideszt.

Gyurcsány Ferenc gazdasági ügyeivel a miniszter kinevezése óta tele van a sajtó – mondta a fideszes politikus. “Azt gondolom, hogy ez az árnyékállamról szóló, balul sikerült, zagyva filozofálgatás csak azt a célt szolgálja, hogy elterelje a figyelmet Gyurcsány Ferenc ügyeiről” – vélekedett Gyürk András. Mint mondta, Balatonőszöd, Paks és a budapesti képviselői klub mind-mind egy árnyékgazdaság szomorú szinterei.

A Fidelitas elnöke szerint a szocialista politikus nyilatkozata célt tévesztett, mert miközben a közszolgálatiságot igyekszik védeni, valójában “árnyékbokszol”. “Gyurcsány Ferencnek mindenekelőtt saját háza táján lenne sepregetni valója, hiszen pont a napokban rúgta ki minisztériuma utolsó helyettes államtitkárát, akit még az előző kormányzat idején neveztek ki” – mondta a politikus.

Gyürk András – utalva Orbán Viktor október 23-i beszédére – leszögezte: az emberek ma valóban abban reménykednek, hogy minden, ami mai magyar valóságnak tűnik, csak ideiglenes állapot. “A gyárbezárások, az áremelések, a megszorítások, a leépítések” – tette hozzá.

A fideszes politikus úgy látja, hogy mióta Gyurcsány Ferenc miniszter lett, semmi mást nem csinál, mint “üzletelget és filozofálgat”. “Csak éppen a minisztériumával nem törődik, pedig ezért kapja a fizetését” – mondta Gyürk András.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik