Belföld

Vezetőváltás a Magyar Energia Hivatal élén

Október 31-én lejár a Magyar Energia Hivatal (MEH) elnökének, Kaderják Péternek a megbízatása - olvasható a Népszabadságban.

Emlékezetes, hogy a korábban hat évre kinevezett elnök posztjára az új gáztörvény módosítása alapján pályázatot írtak ki. Annak idején ez némi politikai vitát is kavart, mert Kaderjákot még az Orbán-kormány nevezte ki, bár a Medgyessy-kormány erősítette meg hivatalában.

A pályáztatást azzal indokolták, hogy a MEH szerepe és függetlensége az áram- és a gázpiac megnyitásával növekszik, és ezért szakmailag a legalkalmasabb személyt kívánják kiválasztani a hivatal élére.

A Népszabadság információi szerint többen is pályáztak az elnöki posztra. Kaderják Péter nem volt a pályázók között. Úgy tudjuk, a bírálóbizottság a legmegfelelőbbnek Horváth J. Ferencet találta, aki a MEH jelenlegi elnökhelyettese, és már évek óta tölti be tisztét. Hivatalos kinevezése azonban még aláírásra vár. Ha ez néhány napon belül nem történik meg, akkor november elsejétől vezető nélkül maradhat az energiahivatal.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik