Belföld

Optimista hangulat kedden, a moszkvai tőzsdén

Kedd délelőtt 2,53 százalékkal 548,57 pontra javult a moszkvai RTS tőzsde mutatója. Elemzők már reggel biztosra vették, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfői nyilatkozata nyomán az RTS nem esik tovább, semmi esetre sem megy 500 pont alá.

Putyin azt mondta, hogy a Jukosz olajtársaság elnöke, Mihail Hodorkovszkij letartóztatása nem jelenti a kilencvenes évek zűrzavaros privatizációnak felülvizsgálatát. A Jukosz kedden 0,4 százalékos javulással kezdett, délelőtt a 12,45 dolláros ára már 1,64 százalékkal haladta meg a hétfői záróértékét.


Hétfőn a moszkvai RTS tőzsde mutatója 10,06 százalékos veszteséggel 535,05 ponton végzett, a Jukosz-vezér Mihail Hodorkovszkij letartóztatása okozta pánikban. A mutató mindazonáltal jobban végzett, mint amit napközben elért 510,63 pontos mélypontja sejtetett.


A 15 százalékot meghaladó folyamatos zuhanása miatt napközben egy órára felfüggesztett Jukosz részvény végül is 15,4 százalékos veszteséggel 12,20 dolláron zárt hétfőn. Napközben egy időre 21 százalékkal is elmaradt a pénteki záróértékétől.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik