Belföld

Ötödével nő a románok által Magyarországon töltött vendégéjszakák száma

Az idén várhatóan 20 százalékkal növekszik a román állampolgárok által magyarországi szállodákban és panziókban eltöltött vendégéjszakák száma - legalábbis erre számít a Magyar Turizmus Rt., amely az idén hatodik alkalommal vett részt a bukaresti idegenforgalmi szakvásáron és gasztronómiai napokat szervezett a román fővárosban.

A magyarországi minőségi szállásokon jelenleg a román
állampolgárok átlagosan kevesebb mint három éjszakát töltenek el, a szám a jövőben meghaladhatja a hármat – közölte az MTI-vel Bíró Gáspár, a Magyar Turizmus Rt. kolozsvári képviseletének igazgatója. Elmondta: az Rt. immár hatodik alkalommal vesz részt ezen a szakvásáron, amelyen az idén rendkívül nagy volt az érdeklődés a magyar kínálat iránt. A vásáron az idén öt cég (közöttük egyaránt volt nagy szállodavállalat, kisvállalkozás és utazási iroda) mutatkozott be, külön képviseltette magát a Malév.

Bár a Magyarországra beutazó román turisták száma az idén nem nőtt lényegesen, érezhetően emelkedett a vendégéjszakák száma. A legnépszerűbbek a tranzitútvonalakon elhelyezkedő szállodák, panziók, mert ezek jó minőséget biztosítanak kedvező áron. Így Nyugat-Európa felé menet és onnan jövet a román turista szívesen tölt el több napot is Magyarországon. Ugyanezeken az útvonalakon kedvelt a bevásárló turizmus is.

A Magyar Turizmus Rt. a szakvásári jelenlétével párhuzamosan megszervezte az immár hagyományossá vált gasztronómiai fesztivált is a bukaresti vásárváros mellett lévő Crown Plaza szálloda éttermében. A magyar konyha remekeit bemutató idei kiállítás a nemzeti ünnep alkalmával rendezett fogadással indult, és a hónap végéig tart. Naponta átlagosan száz érdeklődő ízlelgette a romániai viszonylatban meglehetősen borsosnak számító összegért, 22 euróért a többfogásos svédasztalos menüt.

A magyar mesterszakácsok minden nap változtatták a fogásokat. Közkedvelt volt a bukaresti ínyencek körében a fogas kárpáti módra, a marhapörkölt tarhonyával, a töltöttkáposzta, a hortobányi palacsinta. Többféle lecsós alapú húskészítmény, különlegesen töltött csirke gazdagította a választékot. Az ételekhez egyebek között 1999-es évjáratú Egri bikavért szolgáltak fel, amely az “Év borásza” címmel kitüntetett Gál Tibor pincészetéből származik. A tokajhegyaljai Gróf Dégenfeld borászat fehérborai sem hiányoztak az asztalokról. Az édességek között a legnépszerűbb a somlói galuska volt.

Címkék: archívum

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Image: 73915741, Steven Van Zandt olasz származású amerikai zenész, énekes, színész, producer és lemezlovas, aki Little Steven, illetve Miami Steve néven szokott fellépni. Bruce Springsteen E Street Band-jének tagjaként gitáron és mandolinon játszik., Place: Budapest, Hungary, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.