Belföld

Kis mértékű ármozgásokra számítanak a pesti tőzsdén

Nem várnak jelentős ármozgásokat hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők. Trippon Mariann, a CIB Bank elemzője a nyitásban kisebb gyengülést valószínűsít a külföldről érkező negatív hatások nyomán, a nap további részében azonban véleménye szerint fordulhat az irány.

Az elemző elmondta: a külföldi piacok lefelé korrigáltak a múlt hét végén, a magyar tőzsde zárva tarása idején. Hozzátette: a Yukos orosz olajvállalat első emberének letartóztatása véleménye szerint legfeljebb átmeneti negatív hatással lehet abudapesti kereskedésre, a két piacot ugyanis már nem ugyanazok a befektetők mozgatják.

Fazekas Péter, a Buda-Cash Brókerház elemzője nem vár nagy változásokat, csendes kereskedésre számít. Véleménye szerint az európai piacok hajszálnyi emelkedéssel nyithatnak, és talán ez lesz jellemző a magyar börzére is. A BUX a legutóbbi kereskedési napon, múlt hét szerdán 32,64 pontos csökkenéssel, 9.810,32 ponton zárt. Az előző napi záró értékhez képest ez 0,33 százalékos gyengülés.

A forgalom 11,1 milliárd forint volt szerdán, a vezető részvények közül csak a Richter tudta növelni értékét. Az OTP 1,41 százalékkal 2.800 forintra, míg a Matáv 0,60 százalékkal 830 forintra esett vissza. A Mol árfolyama 0,44 százalékkal 6.830 forintra csökkent. A Richter-részvények ára ugyanakkor 1,25 százalékkal 24.800 forintra emelkedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik