Belföld

Hétfőn lehet pályázni a Belvárosi Irodaház Kft.-re

Hétfőn lehet benyújtani a pályázatokat az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő(ÁPV) Rt.-hez a Belvárosi Irodaház Kft. 100 százalékos, 921,67 millió forint névértékű tulajdonára - hozta nyilvánosságra az ÁPV Rt. honlapján.

Az ÁPV Rt. nyilvános, kétfordulós pályázaton értékesíti a társaságot. A II. kerületben lévő cég tevékenységi körébe tartozik a tulajdonában álló ingatlanok, eszközök bérbeadása, hasznosítása, ingatlanforgalmazás, ingatlanüzemeltetés és -fejlesztés.

A társaság határozatlan időre alakult, törzstőkéje 921,67, saját tőkéje 1 milliárd 658,7 millió forint. Pályázatot kizárólag az ÁPV Rt. tulajdonában levő üzletrész egészére lehet benyújtani készpénzfizetés ellenében. Az ajánlattevőnek vételi szándéka bizonyítására a 100 millió forintot kell bánatpénzként befizetnie.


Második fordulóra akkor kerül sor, ha a beérkezett érvényes pályázatok azonos vételárat ajánlanak vagy a legmagasabb és az azt követő vételi ajánlatok különbsége nem haladja meg a 10 százalékot. Ebben az esetben az ÁPV Rt. a pályázat eredeti benyújtásának határidejétől számított 30 napon belül az érintetteket versengő ajánlattételre hívja fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik