Belföld

Elkészült a félmilliárdos pécsi posta-rekonstrukció

Átadták a Magyar Posta Rt. második legnagyobb pénzforgalmat lebonyolító hivatalát hétfőn Pécsett; a 470 millió forintos beruházás révén megújult pécsi 1. számú posta - közölte a hivatal vezetője az MTI-vel. Maulné Gerencsér Edit elmondta, hogy a fejlesztés a Magyar Posta Rt. saját forrásából, 6 hónap alatt valósult meg.

A 250-ről 500 négyzetméterre bővített és több helyiséggel együtt klimatizált ügyféltérben mintegy 30 ablaknál szolgálják ki az érkezőket, akik az eddiginél több szolgáltatást vehetnek igénybe.

“A pécsi 1-es számú postán a megszokott ügyintézéseken kívül földhivatali okmányok igénylésére, széfek bérlésére, és internet használatára is van mód, a postai és pénzügyi értékcikkek vásárlására külön postabolt működik” – mondta el.

Maulné Gerencsér Edit utalt rá, hogy a pécsi 1-es számú a Magyar Posta Rt. második legnagyobb pénzforgalmat lebonyolító hivatala. Bár az összegek nagyságát nem kívánta elárulni, azt elmondta, hogy az épületben 86 dolgozó közreműködésével naponta átlagosan ötezer ügyfelet szolgálnak ki, akik havonta 220 ezer levelet és több, mint 60 ezer utalványt adnak fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik