Belföld

A Bank of America 47 milliárd dollárért megvenné konkurensét

A Bank of America (BoA), a harmadik legnagyobb amerikai bank 47 milliárd dollárért megvásárolná a FleetBoston Financial pénzintézetet - áll a Boston Globe című újság hétfői számában az ügyhöz közeli forrásokra hivatkozva.

A BoA saját részvényeivel fizetne a FleetBoston részvényeseinek. A BoA által részvényenként ajánlott 45 dollár 40 százalékkal haladja meg a FleetBoston pénteki záróárát. Az ügylet egyike lenne a legnagyobb észak-amerikai felvásárlásoknak. A Pfizer például tavaly júliusban fizetett 59 milliárd dollárt a Pharmacia részvényeseinek.

A lap értesülései szerint a felvásárlást még hétfőn bejelentik. A két érintett társaság nem kívánt nyilatkozni a hírrel kapcsolatban. A FleetBoston eszközértéke alapján a hetedik legnagyobb amerikai bank. A társaság átszervezése jelenleg is folyik, elsősorban a lakossági szolgáltatásokra koncentrálnak, miután a pénzintézet megégette magát a latin-amerikai piacokon, s jelentős veszteségeket szenvedett el a csődbe ment Enronnak nyújtott hitelei miatt.

A hír nyomán Londonban 1,9 százalékkal gyengült a Barclays bank árfolyama, mert a brit pénzintézetet a BoA egyik lehetséges felvásárlási célpontjaként tartották számon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik