Belföld

2007-re 9 százalékkal nő az internetezők száma

Az internet-használók köre Magyarországon a jelenlegi 21,6 százalékról 2006-2007-re 30 százalékra nő az előrejelzések szerint - mondta Simó György, az Axelero Internet Rt. vezérigazgató-helyettese hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

A vezérigazgató-helyettes szerint ez a növekedés akkor valósulhat meg, ha a szolgáltatóknak sikerül megismertetniük a potenicális felhasználókat a világháló nyújtotta előnyökkel. Simó György kifejtette: korábban az emberek elsősorban azért nem használták az internetet, mert nem volt hozzá megfelelő számítógépük, illetve azért, mert drágának tartották. Ma viszont már elsősorban azt a kérdést teszik fel, hogy mi a haszna az ő életükben a világhálónak.


A vezérigazgató-helyettes közölte: 2003 áttörést hozott az internet piacon, mivel az elmúlt 12 hónapban olcsóbb lett az internetezés ára, illetve 5 százalékponttal nőtt a világhálót használók aránya, mára elérte a 21,6 százalékot. Simó György elmondta azt is, hogy a széles sávon internetezők aránya Magyarországon már meghaladja a 19 százalékos nyugat-európai átlagot. Az Axelero ügyfeleinek 27 százaléka internetezik széles sávon.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik