Belföld

A posta csak feleannyi pénzre tarthat igényt a Fidesztől

admin

2003. 10. 24. 09:47

Megdöbbent a Magyar Posta Rt. vezetése a Fővárosi Ítélőtábla néhány nappal ezelőtti döntése miatt: a testület megfelezte a postának a Fidesszel szembeni követelését. Az ítélőtábla részben helyt adott a párt érvelésének, miszerint a posta számos levelet nem kézbesített. A Magyar Posta vélhetően a Legfelsőbb Bírósághoz fordul - írja az origo.hu.

Az állami vállalat 109 millió forintot követelt a párttól az országgyűlési választások tavalyi, második fordulója előtt kézbesített 3,6 millió kampánylevél után. A megrendelő nem fizetett, így a posta beperelte a pártot – írja a Magyar Hírlap. A Fővárosi Bíróság tavasszal a Fideszt 120 millió forint megfizetésére kötelezte, de az elsőfokú ítélet ellen a párt fellebbezett. A Fidesz arra hivatkozva tagadta meg a fizetést, hogy a posta számos levelet nem kézbesített.

A Fővárosi Ítélőtábla határozatában részben helyt adott a Fidesz érvelésének. A testület azzal indokolta döntését, hogy a párt és a vállalat között létrejött szerződés úgynevezett időgarantált szolgáltatásnak minősül. Ez azt jelenti: a posta a kampányküldemények kézbesítésére garanciát vállalt, arra, hogy megadott határidőn belül minden küldeményt házhoz visz. Vagyis ebben az esetben egy olyan piaci megállapodás született, amely mindkét fél számára kötelezettségeket írt elő. Lényegében ezért kötelezte csak a bíróság ötvenegynéhány millió forint megfizetésére a Fideszt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.