Belföld

Orbán Viktor: a győzelem és a diadal napja

Egyre többen érzik, hogy Magyarországnak változásra van szüksége - mondta Orbán Viktor csütörtökön a Fidesz és az MDF budapesti, Széna téri ünnepi megemlékezésén.

Ennek akkor jön el az ideje, ha az ország készen áll rá, ha “eljutottunk azokhoz is, akik még most is úgy tudják, hogy csak az a Magyarország létezik, amelynek gondjaival nap mint nap küszködnek” – hangoztatta a Fidesz elnöke, volt kormányfő. “A szabadság, éppúgy, mint 1956-ban, ma is itt van közöttük. (…) Legalább ma ne tartsuk távol magunktól a múlt üzenetét” – tette hozzá az MTI szerint.

A tv2 Tények című műsora úgy számolt be Orbán beszédéről, hogy a volt miniszterelnök a győzelem és a diadal napjának nevezte október 23-át. Szerinte nem szabad engedni azoknak az erőknek, akik mindent el akarnak tüntetni tudatunkból, és azt sugallják, hogy “merjünk kicsik lenni”.

Orbán arról is beszélt, hogy eljön az az idő, amikor az egész országnak együtt kell mozdulnia, ám ez az időpont még nem érkezett el – tette hozzá.

A rendezvény másik szónoka, Dávid Ibolya kijelentette: ’56 üzenete egy szerencsésebb korszak fiataljainak az, hogy vannak harcok, amelyeket végig kell vinni, akkor is, ha reménytelennek tűnik a küzdelem.

“Mert vannak küzdelmek, amelyek minősítik az embert, rangot adnak, mert ,56-ban a nemzet a becsületét szerezte vissza” – mondta az MDF elnöke az MTI tudósítása szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik