Belföld

A Mol eladta a Mol-Chemet

A Mol Rt. 2,1 milliárd forintért értékesítette a Mol-Chem Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-ben meglévő 100 százalékos tulajdoni részesedését az MCM Menedzser Kft. részére - közölte az olajtársaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken.

A MCM Menedzser Kft. 14 tagja a Mol-Chem-nél dolgozó menedzser, így a klasszikus értelemben vett vezetői kivásárlás (menedzser buy out) konstrukció keretében vettük meg a céget – mondta az MTI kérdésére Patak Péter, a Mol-Chem ügyvezető igazgatója. A vételár kifizetésére a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően az értékesítés zárásakor, várhatóan 2003 folyamán kerül sor.

A Mol-Chem Kft. értékesítése a Mol korábban meghirdetett terméktisztító stratégiájának újabb lépése. “Az MCM Menedzser Kft. a kifizetendő összeg döntő részére középtávú bankhitelt vesz fel” – tette hozzá Patak Péter.

A Mol-Chem forgalma 15 milliárd forint, tavalyi adózott nyeresége 150 millió volt. Mivel a tranzakció előkészítése már közel egy éve folyt, a Mol már kivette a Mol-Chem termékpalettájából azokat az árukat, amelyeket magához kívánt vonni, így a forgalom várhatóan a jövőben sem csökken – magyarázta az ügyvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik