Belföld

Megszűnhet az ARÉV Rt. – 300 munkahely a tét

Mintegy háromszáz ember munkahelye került veszélybe Székesfehérváron, miután a megszűnés szélére jutott az ARÉV Holding Rt., amelynek részvényesei tegnapi közgyűlésükön tárgyalták meg a cégcsoport helyzetét - számol be a Népszabadság.

Az ARÉV (amely az Alba Regia Építőipari Vállalat utódja) a kilencvenes években még az ország egyik legnagyobb és legsikeresebb építőipari cége volt. A részvénytársaság 2002-t azonban már 778 millió forintos veszteséggel zárta, a cégcsoport elveszítette saját tőkéjét, a kft.-k pedig közel 500 millió forinttal tartoznak a holdingnak, így a további munka finanszírozhatatlanná vált.

Az ARÉV-nek az jelenthetett volna esélyt a túlélésre, ha a részvényesek – köztük a legnagyobb, a Vegyépszer Rt. – szerdán megszavazzák a cég számára a 770 millió forintos pótbefizetést – mondta lapunknak Nyerges Béla, az ARÉV Holding Rt. igazgatóságának elnöke. A tulajdonosok azonban elvetették ezt a javaslatot, így a várhatóan egy hónap múlva sorra kerülő rendkívüli közgyűlésen az elnök szerint az ARÉV megszűnése lehet a legvalószínűbb döntés.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik