Belföld

A magyar brókerbotrány Svájcban is hullámokat kavart

Bankszámlákat zároltak Svájcban a magyarországi brókerbotránnyal kapcsolatban, és Zürichben pénzmosás gyanújával vizsgálatot indítottak a hatóságok.

Zürich kanton ügyészsége megerősítette a Weltwoche című svájci magazinnak azt a hírét, amely szerint különféle svájci bankoknál olyan számlákat zároltak, amelyeken több millió svájci frank van elhelyezve, és pénzmosás gyanújával vizsgálatot indítottak. A jelentés megállapította, hogy a magyarországi bankbotrány Svájcban is hullámokat keltett.

Az osztrák hírszolgálati iroda zürichi keltezésű tudósításában emlékeztetett arra, hogy a zürichi hatóságok már korábban zárolták Rejtő E. Tibornak, a K és H Bank egykori vezérigazgatójának, valamint Garamszegi Gábornak, a Betonút Rt. volt vezérigazgató-helyettesének a számláit, akik Budapesten vizsgálati fogságban vannak. A jelentésben emlékeztettek arra, hogy a botrány középpontjában Kulcsár Attila, a K és H bank – az egyik legnagyobb magyar bank – leányvállalataként működő K és H Equities brókerház egykori vezetője áll. A jelenleg Ausztriában kiadatási letartóztatásban levő bróker ügyfeleinek több milliárd forintját sikkasztotta el, s tettét részben már beismerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik