Belföld

Amerikaiakat gyilkoltak Gázában – Izrael tankokkal hatolt be a területre

A Gázai övezetben négy ember meghalt, amikor robbanószerkezet lépett működésbe egy amerikai diplomáciai konvoj közelében - jelentette palesztin biztonsági forrásokra hivatkozva az AFP francia hírügynökség.

A gázai merénylet áldozatai minden valószínűség szerint amerikaiak. Az izraeli rádió szemtanúk beszámolója alapján azt közölte, hogy a robbanás egy benzinkútnál történt, amikor az amerikai konvoj a helyszínre érkezett. A hírek szerint egy USA-diplomata életét vesztette a robbanás következtében, és két CIA-s biztonsági ember is áldozatul esett. Izrael tankokkal vonult a merénylet helyszínére a BBC jelentése szerint. Ahmed Kurei palesztin miniszterelnök máris elítélte a cselekményt.


A detonáció teljesen szétvetett egy ezüst színű Cherokee jeep típusú autót, amelyet amerikai diplomaták szoktak használni. A palesztin területeken ez volt az első támadás amerikai célpont ellen. A robbanás alig néhány órával azután történt, hogy az az ENSZ Biztonsági Tanácsában az Egyesült Államok megvétózta az izraeli biztonsági kerítés építését elítélő határozattervezetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik