Belföld

Szijjártó nem kapott szót a házelnöktől

Szili Katalin, az Országgyűlés szocialista elnöke a házszabályra hivatkozva megakadályozta Szijjártó Pétert (Fidesz) abban, hogy interpellációt intézzen Gyurcsány Ferenc ingatalnügyletei kapcsán Medgyessy Péter miniszterelnökhöz - számol be a Magyar Nemzet. A házelnök úgy vélte, nem tehetett mást ebben az ügyben.

Szili Katalin arra hivatkozott, hogy a fideszes képviselő által megfolgalmazott kérdések nem tartoznak a kormányfő feladat- és hatáskörébe. Szijjártó Péter ezt követően az Országház folyosóján – Szili Katalin doglozószobája előtt – ismertette az interpellációt.

Szijjártó szerint az Országgyűlés elnöke nem a házszabály szerint járt el, amikor megakadályozta a kérdések feltevését. “Megértem, hogy kellemetlen Szili Katalin számára, ha Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportimiszter korábbi ingatlanügyeivel kapcsolatban interpellálok, hiszen ő mint az MSZP elnökhelyettese szorgalmazta az utóbbi hetekben a szocialista nómenklatúra eltávolítását a párt környékéről” – fogalmazott Szijjártó.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik