Belföld

Október 23-ra becsomagolják az Országházat

A napi politikától mentes ünnep legyen október 23. Az '56 képközelben címmel a Kossuth téren jövő keddtől látható szabadtéri fotókiállításnak ez volna a célja - olvasható a Népszabadságban.

Október 23. és 26. között három fényképből álló óriás installáció kerül a Parlament Duna felőli oldalára, amely csaknem „becsomagolja” az épület homlokzatát. A tárlat az óriás fotókkal egyetemben mintegy 50 millió forintba kerül, s a látványterv azé a SuperGroup művészcsoporté, amelyiknek az ötleteként épült az európai uniós népszavazás előtt a március 15-i pontonhíd.

A kiállítás a civil bátorság emlékműve – áll az ajánló szövegben, ám minden bizonnyal az idei ünnepségek sem lesznek mentesek a napi politikai csatározásoktól. Az már biztos, hogy idén nem lesz ünnepi ülés a Parlamentben, s továbbra is igyekszik mindenki különböző helyszíneken, különböző indíttatásból emlékezni.

Többen ezen a napon akarnak olyan demonstrációt tartani, amely figyelmezteti a kormánypártokat: vége a türelemnek. A MIÉP vendége a francia radikális jobboldal vezére, Le Pen lesz.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik