Belföld

Nevet váltott a Hermes Hitelbiztosító

Tulajdonosi körben történt változás miatt Euler Hermes Magyar Hitelbiztosítóra változott a Hermes Hitelbiztosító neve - mondta az MTI-Econewsnak Varga Gábor, az Euler Hermes Magyar Hitelbiztosító Rt. igazgatósági tagja.

A korábban is azonos tulajdonosi körhöz – az Allianz csoporthoz – tartozó Hermes és az Eurler Hitelbiztosító 2002-ben közös holdingba, a párizsi székhelyű Euler Hermes S.A.-ba vonta össze tevékenységét. A magyarországi hitelbiztosító névváltoztatása ennek a következménye – mondta Varga Gábor.

A magyarországi piacon 1996 óta jelenlévő ezután Euler Hermes Magyar Hitelbiztosító Rt. jegyzett tőkéje 450 millió forint, a részvénytőke 57 százaléka a hamburgi Euler Hermes AG, 25,1 százaléka a Prisma AG, 17,9 százaléka a párizsi központú Euler Hermes SA tulajdona. A két Euler Hermes cég a nagy francia biztosító, az AGF, illetve annak többségi tulajdonosa, az Allianz csoport tulajdona.

A névváltozás érintette a másik magyarországi Hermes-céget is, a korábban Hermes Consult Pénzügyi Szolgáltató és Tanácsadó Kft. neve Euler Hermes Magyar Követeléskezelő Kft.-vé változott. A kft. törzstőkéje 30 millió forint, tulajdonosai 55 százalékban az Euler Hermes AG, 25,1 százalékban a Prisma AG és 20,1 százalékban az Euler Hermes SA.

Az Euler Hermes Magyar Hitelbiztosító Rt-hez 2003 első félévében 565,2 millió forint díjbevétel folyt be, 1,93 százalékkal haladva meg az egy évvel korábbi 554,5 millió forintot. A teljes piac díjbevétele 2003 első hat hónapjában 968,6 millió forintra rúgott, károkra 169,7 millió forintot fizettek ki a piaci szereplők.

Az Euler és a Hermes cégcsoportok egyesülésével az Euler Hermes S.A. holding a világ vezető hitelbiztosítójává vált, piaci részesedése 37 százalék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik