Belföld

Tavalyi árakkal dolgoztak idén a Balatonnál

A szakemberek szerint nem drága a Balaton, bár lehet, hogy aki a pénztárcáján érzi meg az üdülést, más véleményen van. A Magyar Turizmus Rt. még a nyáron felmérést készített az árakról, és véleményük szerint sokan eltúlozzák a valóságot.

“Nem lehet azt mondani, hogy a Balaton drága lenne más üdülőhelyekhez képest. Kedvenc valutám a rántott hús: egy füredi, frekventált étteremben 960 forint egy bécsi szelet, míg 20 méterre a mólótól 100 forinttal drágább” – vélekedett Győrffy Árpád, a Balaton Rendezvénykoordinációs Központ vezetője. Ugyanakkor ez a rántott hús egy mólótól távolabbi helyen, egy gyengébb helyen 1400 forintért is megehető, ha az ember nem figyel oda.

Győrffy Árpád a Magyar Rádió kérdésére elmondta azt is, tapasztalata szerint a vendéglősök az idén tavasszal nem emeltek az ételek árain, ősszel pedig már nincs értelme. Vagyis az étlapokon sok helyütt ma is azok az árak szerepelnek, amelyek tavaly ilyenkor. Talán éppen ezért, az északi-parton tevékenykedő Balaton Tourist munkatársai néhány hete, tehát nem túl régen Horvátországban és Olaszországban tesztelték a különbségeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik