Belföld

A Vegyépszer építheti meg az M7-es új szakaszát

A Vegyépszer Rt. építheti meg az M7-es autópálya Ordacsehi-Balatonkeresztúr közötti 25,7 kilométer hosszú új szakaszát - közölte Nyíri János, a Nemzeti Autópálya (NA)Rt. szóvivője az eredményhirdetést követően pénteken.

Hozzátette: a nyertes 62,29 milliárd forintos ajánlatával nyerte el a megbízást, ami a legalacsonyabb ajánlati ár volt a nyílt, előminősítéses közbeszerzési tenderre érkezett négy pályázat között.

A Közbeszerzési Értesítő szerint az M7-es 145 és 170,7 kilométerszelvénye közötti szakaszon a nyertesnek meg kell építenie 4 csomópontot, 2 pihenőt, 3,2 millió köbméter töltést, 3 millió köbméteren ki kell termelnie a földet és létesítenie kell 27 hidat. A kiírás szerint az M7-es újabb szakaszának 2006. április 30-ig kell elkészülnie.

Az autópálya szakasz kivitelezési munkálataira kiírt nyílt, előminősítési közbeszerzési pályázatra négy ajánlat érkezett. A Vegyépszer Rt. 62,29 milliárd forint, a Betonút Szolgáltató és Építőipari Rt. valamint a Hídépítő Rt. alkotta Keresztúr Konzorcium 62,89 milliárd forint, a Strabag Építő Rt. 63,90 milliárd forint, az Egri Útépítő Rt., a Debreceni Magas-, Mély- és Útépítő Rt. alkotta Balaton 2003 Konzorcium 64,81 milliárd forintos ajánlatot tett.

Az NA Rt. tavaly augusztusban meghirdetett három, összesen csaknem 60 kilométer hosszú autópálya szakaszra kiírt pályázatán a Vegyépszer nem vehetett részt, mert nem rendelkezett referenciával, azaz átadott autópályával. Azóta ennek a feltételnek eleget tett, mivel a múlt év novemberében átadta az általa kivitelezett M3-as új szakaszát, így pályázhatott az Ordacsehi-Balatonkeresztúr közötti 25,7 kilométeres szakasz építésére.

A Nemzeti Autópálya (NA) Rt. az idén összesen 24 autópálya-építéssel kapcsolatos közbeszerzési eljárást hirdet meg, ami lehetővé teszi, hogy 2004 tavaszán újabb nyolc szakaszon, mintegy 300 kilométer hosszon elindulhassanak az építkezések.

Így várhatóan jövő tavasszal az Ordacsehi-Balatonkeresztúr közötti építés elkezdése mellett folytatódik az M0-ás Budapestet elkerülő körgyűrűje az M5-östől a 4-es út felé.

Elkezdődhetnek a munkák az M70-es határ-közeli, egy kilométeres szakaszán. A jövő évben várhatóan kezdődnek a munkák az M8-as dunaújvárosi részén, az M0-ás északi Duna-hídon, valamint a dunaújvárosi hídon.

Az M6-os Budapest-Dunaújváros közötti szakasza autópályává szélesedik. Az NA Rt. májusban közbeszerzési tendert hirdetett meg az M6-os autópálya Dunaújváros-Pécs, és az M56-os Boly-országhatár közötti szakasza engedélyezési és kivitelezési tervének elkészítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik