Belföld

Indulhat a Hungexpo privatizációja

admin

2003. 10. 10. 15:28

A Hungexpo Rt. pénteki rendkívüli közgyűlése elfogadta az újonnan létrejövő Hungexpo Vásár- és Kiállításszervező Rt. tőkeemeléssel végrehajtandó privatizációjának pályázati kiírását és mellékleteit, amely alapján a cég 51 százaléka kerülhet magánkézbe - mondta Barabás János, a Hungexpo Rt. vezérigazgatója.

A Hungexpo Rt. elfogadott stratégiai fejlesztési tervének értelmében két társaság jön létre. Az egyik kiállítás- és rendezvényszervezéssel, a másik ingatlanhasznosítással foglalkozik.

A mellékletek között szerepel a Hungexpo nevet továbbvivő, kiállítás- és rendezvényszervezéssel foglalkozó újonnan létrejövő vállalat, valamint az ingatlanhasznosító között kötendő 15 évre szóló bérleti szerződés tervezete. Elfogadták a Hungexpo nevet tovább viselő kiállítás- és rendezvényszervező cég alapító okiratának szövegjavaslatát is.

Az október 17-én megjelenő pályázati felhívás szerint 51 százalék többségi tulajdont lehet szerezni a létrejövő Hungexpo Kiállítás- és Rendezvényszervező cégben tőkeemeléssel. A győztes pályázóé lesz a menedzsmentjog, a 49 százalékot tulajdonló – a jelenlegi Hungexpoból létrejövő – ingatlancég pedig osztalékelsőbbségi részvényt kap.

Emellett a győztes pályázónak 2,5 milliárd forint hitelt kell nyújtania a pályázatot kiíró jelenlegi Hungexponak, amelyből elkezdődik a 8 évre szóló, mintegy 10 milliárdos ingatlanfejlesztési program végrehajtása.

A privatizációban való részvételi szándéknyilatkozatot november közepéig, a végleges ajánlatokat január közepéig kell beadni. Eredményes pályázat esetén a végső döntés március közepére várható.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Gyula, 2012. január 19.
A gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórház egyik munkatársa egy beteg sugárkezelését készíti elő az onkológiai osztályon. A kórház - holtversenyben a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Idegsebészeti Klinikájával - második helyen végzett a HáziPatika.com által meghirdetett Az év kórháza szavazáson.
MTI Fotó: Rosta Tibor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.