Belföld

33 milliós sikkasztásért 3 év börtön

A zirci takarékszövetkezet egykori elnökét a több mint 33 millió forintos sikkasztás miatt börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

A Zirc és Vidéke Takarékszövetkezet korábbi elnöke, a 90-es évek közepétől kezdte el manipulációit, részben kollegáinak vállalkozói engedélyével, részben kölcsön-, illetve hitelszerződésekkel, sőt a kibocsátott dolgozói kötvényekkel is több milliós haszonra tett szert. Ezzel 11 milliós árfolyamveszteséget okozott a szövetkezetnek, ahol évről-évre hamis adóbevallást készítettek.

A Veszprém megyei bíróság jogerős döntésében bűnösnek mondta ki az egykori zirci takarékszövetkezeti elnököt, és ezért Renkóné Galba Rozáliát különösen nagy értékre, folytatólagosan elkövetett sikkasztás, üzletszerű vesztegetés, hűtlen kezelés és magánokirat hamisítások miatt három évi börtönbüntetésre ítélte. Vádlott társait felfüggesztett börtönnel, illetve pénzbüntetéssel sújtották.

A megyei bíróság vagyonelkobzást rendelt el a csaknem 30 milliót érő alsóörsi ingatlanra, amit bűncselekményből szerzett a volt zirci takarékszövetkezeti elnök.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik