Belföld

Többdiplomás fiatalokat bocsát el a VPOP

A nyugdíjjogosultak többségét megtartja, viszont többdiplomás, próbaidős fiatalokat bocsát el a VPOP - tudta meg a Népszabadság.

Egy, az „állományilletékes parancsnokoknak” címzett telefaxban a múlt héten azonnali hatállyal felmondott az összes próbaidősének – köztük többdiplomás, nyelveket beszélő fiataloknak – a vám- és pénzügyőrség.

Noha várhatóan csak október 15-én hirdetik ki azt a rendeletet, amely megteremti a további, 2004. május elsejéig összesen 808 fős létszámleépítés jogi alapjait, a VPOP-n már zajlik az átszervezés előkészítése. A korábban meghirdetett tervekkel ellentétben azonban a testület nem a már nyugdíjjogosultak továbbfoglalkoztatásának és a felesleges irányítói apparátusnak a megszüntetésével kívánja végrehajtani a költségvetési megszorításokkal rákényszerített létszámleépítést.

Mint ahogy a VPOP vezetőinek az az állítása sem állta ki az idő próbáját, hogy az ország uniós csatlakozása miatt jelentősen csökkenő „klasszikus vámfeladatokra” tekintettel nagyobb mértékben csökkentik azoknak a létszámát, akik eddig a vámellenőrzéseket, vámigazgatási feladatokat láttak el, mint azokét, akik a végrehajtó apparátusokban jövedéki ellenőrökként, nyomozókként, utóellenőrökként dolgoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik