Belföld

Kiváló évet zárnak az autókereskedők

Az első kilenc hónapban tovább nőtt az új autók iránti kereslet, Skodákból például már többet adtak el, mint tavaly, Suzukiért pedig lehet, hogy sorba kell majd állni - olvasható a Napi Gazdaságban.

A cég az idei évben 34-36 ezer autó eladásával számolt a belföldi piacon, de már az első kilenc hónapban több mint 31 ezer személyautót értékesített – mondta lapunknak Tihanyi Tamás, a Magyar Suzuki Rt. szóvivője (tavaly 26 346 Suzukit adtak el Magyarországon).

Az idei eladási listán eddig 12 342 darabbal továbbra is a Swift a vezető modell, több mint 9 ezer fogyott az Ignisből és 8234-et adtak el a Wagon R+-ból. Az utolsó negyedévben előállhat az az egykori helyzet, hogy a vevők sorban állnak az áhított autóért. A Suzuki az első félév végéig 22 068 kocsit értékesített, míg tavaly ugyaneddig 16 714-et.

Az Opelnél azon dolgoznak, hogy éves szinten is megtartsák a személy- és kishaszonjármű-piacon január-szeptember között elért 12,64 százalékos részesedésüket – mondta lapunknak Wolf Károly, az Opel Southeast Europe értékesítési igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik