Belföld

Hazánkba vagy Csehországba telepíti új gyárát a Hyundai/Kia

Magyarországon, vagy Csehországban épülhet fel a Hyundai/Kia új európai személyautógyára, amelyért korábban Szlovákia és Lengyelország is versengett, tudta meg az Econews szerdán azon a sajtótájékoztatón ahol a Hyundai többségi tulajdonában lévő Kia bemutatta új luxus autóját, az Opirust.

A gyár a tervek szerint 2007-ben kezdi meg a termelést és évi 300 ezer kis és középkategóriás autót gyárt majd. Az új gyár helyszínéről szóló döntés várhatóan 2004 tavaszán születik meg, a Hyundai és a Kia anyavállalatok vezetői pedig a jövő
héten, a Budapesti Autószalonnal egy időben érkeznek Budapestre és tárgyalnak a kormány képviselőivel, mondta az Econewsnak Király Tibor a Kia Magyarország értékesítési vezetője.


A Kia 2002-ben összesen 1485 személyautót és kisteherautót
értékesített Magyarországon, az idei terv 2400 darabos értékesítés, míg 2004-ben már 3000 járművet akar eladni a cég Magyarországon. A Kia szándékai szerint azt értékesítésen belül a személyautó eladásokat akarja jobban növelni és ennek jegyében idén sikerült a tavalyi 21-79 százalékos arányt 34-66 százalékosra emelni. Király elmondta, jelenleg 30 kereskedő 31 kereskedésben értékesíti a Kia modelljeit. Hosszabb távon a cég legfeljebb 35 márkakereskedéssel számol. Király elmondta, hogy a cég márkakereskedőivel még idén olyan új szerződést akar kötni, amely már megfelel az EU-s versenyszabályoknak, azaz amelyekben nem szerepel korlátozás egyéb márkák értékesítésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik