Belföld

Ír lóversenyzők szereztek újabb részesedést a Manchester Unitedben

A brit műholdas televíziócsatorna, a BSkyB eladta 10 százalékos részesedését, amelyet a Manchester Unitedben britokolt. Ezzel tovább erősödtek a BBC szerint azok a pletykák, miszerint az angol focicsapat gyökeres tulajdonosváltás elé néz.

A BSkyB a Manchester United legnagyobb tulajdonosai közé tartozott, és 25 millió részvényét darabonként 2,39 fontért értékesítette. A focicsapat bejelentése szrint a vevő a Cubic Expression (CE) nevű cég volt.

A CE két ír milliárdos, a lóversenyzésből meggazdagodó JP McManus és John Magnier érdekeltségébe tartozik. A két ír a mostani tranzakció révén 23,15 százalékosra növelte részesedését a futballklubban.

A Manchester United (MU) tulajdonosváltásáról azóta merültek fel újabb hírek, hogy az orosz milliárdos, Roman Abramovics júliusban megszerezte a rivális Chelsea-t, a patinás londoni focicsapatot.

A pletykák nyomán a Manchester részvényei kétharmadukkal növelték értéküket, és csak az utolsó két hétben 20 százalékot emelkedtek a tőzsdén.

A múlt héten is érkeztek hírek a Manchester részvényeiről: akkor az amerikai futballban érdekelt Malcolm Glazer növelte duplájára, 6 százalékra részesedését a brit csapatban. A manchesteri klubért állítólag aktívan küzd a Big Brother-műsorok “atyja”, a holland John de Mol is, aki szintén rendelkezik részvényekkel az MU-ban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik