Belföld

Ingyenes internet-hozzáférés Győr közterületein

Győr közterületein meg akarják teremteni az ingyenes internetezés feltételeit, a projekt első lépéseként kedden az önkormányzat és a győri székhelyű Int-air.net Számítástechnikai Szolgáltató Kft. együttműködési megállapodást kötött, és szerdától a városház előtti téren már igénybe vehető az internetes csatlakozás.

Az aláírást követően Brandhuber András, a kft. ügyvezetője elmondta: Győr frekventált közterületein ingyenesen használható, vezeték nélküli, széles sávú internet-hozzáférést biztosítanak a felhasználóknak. Egy laptopra és egy megfelelő kártyára van szükség ahhoz, hogy a belvárosban a már felszerelt adóvevő berendezés környékén internetezni lehessen.


Elmondása szerint a rendszer dinamikusan bővíthető mobil kamerákkal, illetve különféle rendezvényeknél ideiglenesen telepített internet-csatlakozással. A megállapodás szerint a kft. tíz helyszínen teremti meg a közterületi internetezés technikai feltételeit és opcionális lehetőséget biztosít a rendszerhez csatlakoztatható egyéb informatikai eszközök, így például mobil biztonsági kamerák, utcai terminálok ingyenes felszerelésére és üzemeltetésére.

Balogh József polgármester elmondta: az önkormányzat vállalja az internetezés költségeit, amely helyszínenként – csomópontonként – 40 ezer forint + áfa havonta. Emellett a város kizárólagosságot biztosít a kft.-nek a közterületi széles sávú internet működtetésére. Ez a technikai feltételrendszer a világháló szolgáltatásainak igénybevételét teszi lehetővé a Győrbe látogató turistáknak, üzletembereknek és a városlakóknak egyaránt – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik