Belföld

Az MTV nem kér többé költségtérítést a focin kívüli bajnoki és kupamérkőzésekért

A Magyar Televízió Rt. ettől a héttől költségtérítés nélkül közvetíti a labdarúgáson kívül a többi sportág hazai bajnoki és kupamérkőzéseit.

Az elmúlt több mint egy évben az MTV arra kényszerült, hogy gyártási költségtérítést kérjen a képernyőre kerülő hazai sportesemények rendezőitől – áll az MTV Rt. hétfői állásfoglalásában. – Miután azonban a kuratórium elnökségének döntése alapján a közeljövőben labdarúgó jogdíjakra csupán a válogatott mérkőzések és nemzetközi kupatalálkozók esetében költ, az esztendő 40. hetétől lemond a többi sportág hazai bajnoki és kupamérkőzései után fizetendő hozzájárulásról, s költségtérítés nélkül közvetíti azokat.

Az MTI Sportszerkesztősége megkereste néhány érintett sportág szövetségének vezetőit, hogyan értékelik az MTV állásfoglalását. – Ez mindenképpen jelentős változás a tavalyi évhez képest – mondta Stevik Péter, a röplabdaszövetség főtitkára. – Én már elkészítettem az MTV számára azt a listát, amely az általunk közvetítésre javasolt találkozókat tartalmazza, az Extraliga alapszakaszából körülbelül 15 mérkőzést. Természetesen a részleteket illetően még további egyeztetésre van szükség.

Bodrogvári Iván, a kosárlabda-szövetség főtitkára is üdvözölte az MTV határozatát: – Nagyon örülünk a döntésnek, már csak azért is, mert az eddigi rendszer rendkívül elszomorító volt. Korábban költeni is hajlandóak voltunk azért, hogy a képernyőre kerüljünk, így természetesen élni fogunk ezzel a lehetőséggel. Úgy gondolom azonban, hogy ez csak egy kedvező lépés volt a közvetítések ügyében, s hamarosan eljön az idő, amikor a televízió fizet a mérkőzéseinkért.

– Nagyszerű hír – reagált Martin György, a vízilabda-szövetség első embere. – Eddig, ha jól tudom, 400 ezer forint plusz áfába került egy-egy pólómeccs televíziós közvetítése, ám hadd tegyem rögtön hozzá, hogy ezt nem mi fizettük, a költségeket a Westel állta. Egy háromoldalú szerződés értelmében tudniillik úgy oldottuk meg a képernyőre kerülést, hogy a mobiltelefonos társaság hirdetési időt kapott az MTV-től.

– Mind az MTV-vel, mind a Sport 1-gyel tárgyalunk, hogy a két csatornán összesen 15-20, bajnoki, Interliga-, kupa- és válogatott-mérkőzés kerüljön képernyőre – összegzett Kovács Zoltán, a jégkorong-szövetség főtitkára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.