Belföld

Pécsről szerzi be gépeit az Imperial Tobacco

Dohányipari berendezések gyártására több mint 2,5 milliárd forint értékű óriásmegrendelést kapott a nottinghami Imperial Tobacco Limitedtől a Hauni Maschinenbau AG - erősítette meg a Napi Gazdaság információit Jakabucz Ildikó.

A Hauni Hungária Gépgyártó Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: miután a hamburgi székhelyű társaság gyártókapacitásának immár 80 százaléka Pécsen van, ez számukra jelentős munkát jelent majd. Ezzel párhuzamosan végleges döntés született arról, hogy a Hauni egy helyhatóságtól megvásárolt 23 ezer négyzetméteres területen több milliárd forintos zöldmezős beruházásba kezd.

Jakabucz a program részleteiről egyelőre nem kívánt nyilatkozni, azt azonban elmondta, hogy az új üzemben várhatóan logisztikai központokban használt berendezések, valamint forgácsolt alkatrészek készülnek majd. Mindemellett a Körber csoporthoz tartozó, a világ egyik legnagyobb dohányipari gépgyártójaként nyilvántartott Hauni, amely beszállítója többek között a British American Tabacco Co.-nak is, fejlesztőrészlegét is Pécsre telepíti.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik